DRAY BOSMA

Be happy.

Memo aan mijzelf: draag een onderbroek tijdens het hardlopen!

Misschien is het een gênant onderwerp voor de hardlopers, of gewoon gênant in het algemeen. Het wel of niet dragen van onderbroeken. Voorheen stapte ik met mijn blote kont in mijn hardloopbroeken, maar ondanks de binnenbroek of andere afwerkingen, vind ik het toch fijner dat ik altijd shorts draag onder mijn sportkleding. Tijdens de afgelopen hardlooprondes 12 & 13 was ik eigenwijs en hebben de scherpe stofranden in mijn hardloopshorts (tights en shorts) flink mijn liezen bewerkt. Er is niet genoeg Sudocrem in de wereld om mij enige verlichting te geven.

Nu kan het zijn dat het dankzij deze pijnlijke liezen mijn hardlooprondje van vanmiddag niet helemaal lekker ging. De hele dag ging eigenlijk helemaal niet zo vlot. Wellicht heeft het te maken met de maanstand. Het is vandaag volle maan en als je de legendes moet geloven veranderen sommige mensen in weerwolven en andere monsters. Sowieso heeft de maan invloed op het tij (eb en vloed), dus als het de zee kan laten stijgen (en zakken), dan kan het ook invloed hebben op de mensen. Denk ik. Behalve dan dat over het veranderen in weerwolven of monsters.

Mijn rondje ging vanmiddag gewoon niet lekker. Mijn sokken zaten scheef aan mijn voeten en ondanks dat ik dacht met enige schwung de eerste kilometers te lopen, ging ik iets langzamer dan dat ik de afgelopen periode heb gedaan. Gelukkig herkreeg ik enige motivatie toen ik langs een sportschool liep en daar een paar mensen op de lopende band achter het glas zag zweten. Dan deed ik het toch iets beter, hardlopen in het namiddagzonnetje. Niet dat het rondje nu overging in een sprintje, want mijn liezen deden zeer en mijn sokken bleven scheef zitten, en de trap van ±30 treden waren een opgave.

Ik was terecht opgelucht toen ik in het Hanny Schaftpark kon stoppen met hardlopen en voorzichtig de laatste meters naar huis kon wandelen.

Run 14.
Start: 17:33 uur.
Afstand: 05,15 kilometer.
Tijd: 0:25:04 uur.
Tempo: 04:52 per kilometer.
Calorieën: 560 cal.

img_1448

 

 

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: