DRAY BOSMA

Be happy.

 

Zaterdagochtend. Het is nog geen acht uur en ik sta in de voortuin. Muziek in de oren en met mijn Strava hardloop-app geef ik de thuisblijvers mijn route per SMS door. Zo kunnen ze mij, tijdens mijn run, volgen. Altijd handig mocht er onderweg iets ‘ergs’ gebeuren. Dan weet men in ieder geval in welke greppel ze moeten zoeken. To be optimistic.

Over optimistisch gesproken. Vrijdagavond had ik een nieuwe playlist via Spotify voor hardlopen aangemaakt. Een lijst met oude hits uit de jaren 70. Het leek een goed plan. Lekker hardlopen op de klanken van 40 jaar terug. Op deze zaterdagochtend begint het prima met het klassieke nummer Superstition van Stevie Wonder. Hierna volgen nog een paar rocknummers waarop ik het lopen niet zo geweldig vind, maar we lopen stug door. Ik weet niet meer precies wat ik nog te horen krijg.

Na zo’n 5 kilometer, op de Noorderledeweg in Almere, schrik ik me wezenloos wanneer de groep Journey heel hard Any Way You Want It in mijn oren schreeuwt. Nijdig neem ik me voor om bij thuiskomst meteen deze playlist van mijn Spotify te verwijderen en schakel over naar mijn oude, vertrouwde playlist. Het hardlopen zelf gaat prima. De zon komt op en er ontstaan nevels boven de grasvelden. Ik loop nog een laatste stukje langs de Noorderplassen om daarna de woonwijken in te te lopen.

Ik wilde vandaag minimaal 10 kilometer hardlopen, maar na 8 kilometer besef ik dat ik een kilometer te kort kom. Dat wordt een extra lus door het Hanny Schaftpark, om tot aan het minimaal aantal kilometers te komen. Op het Reggepad zie ik een grote groep hardlopers voor mij lopen. Ik wil ze op de smalle paden in het park niet passeren, want sommige hardlopers in groepen zijn meer bezig met de sociale praat, dan met het hardlopen zelf. Ik loop om en neem een klein stukje woonwijk mee. Zo maak ik ook weer wat extra meters.

Run 16.
Start: 07:54 uur.
Afstand: 10,04 kilometer.
Tijd: 0:49:10 uur.
Tempo: 04:54 per kilometer.
Calorieën: 1.092 cal.

img_1680

 

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: