DRAY BOSMA

Be happy.

Vanmorgen stond ik weer voor 08:00 uur buiten om een rondje te gaan hardlopen. Ik wilde vandaag ik een stukje van de Pampushavenweg meenemen. Daar had ik al anderhalve maand niet meer gelopen en de ruime, vrije ervaring dat ik daar heb, wanneer ik op mijn hardloopschoenen langs het windmolenpark loop wilde ik weer even meemaken. Flauwekul natuurlijk, ik wilde gewoon weer eens de wekelijkse 10 kilometer aantikken.

Het lopen zelf ging goed. Er is momenteel een brug afgebroken tussen het Spoorbaanpad en Dokkumlaan, waardoor je met een omweg richting het Beatrixpark moet. Ik had vrijdagmiddag vanuit de trein, onderweg naar huis van het werk, zelf gezien dat er een alternatieve brug was gecreëerd om een nieuwe te kunnen plaatsen. Ik ging ervan uit dat ik nu wel rechtstreeks, zonder omweg, mijn route kon lopen. Think again.

Ik liep vanmorgen richting de nieuwe brug, maar die bleek niet zo snel bereikbaar. De hekwerken van Heras sloten de toegang af, maar ik liet me op dit vroege uur niet tegenhouden. Via de ‘achtertuin’ van het Leger Des Heils liep ik doelbewust richting de geïmproviseerde brug en naar de overkant van het water. Hier was het nog een kleine opgave om een opening in het hekwerk te vinden, welke ik uiteindelijk (met een kleine omweg) vond.

Al snel kon ik weer in mijn eigen tempo doorgaan over de Dokkumlaan. om richting Pampushavenweg te hardlopen. Door het Beatrixpark, over de Saxofoonweg, richting het windmolenpark. Het was niet mooi lenteachtig weer meer, maar wel heerlijk hardloopweer. Onderweg haalde ik nog een paar hardlopers in en via het Michelinpad liep ik weer terug naar de bewoonde wereld en langs de begraafplaats weer terug naar het Beatrixpark, om daar na 8 kilometer weer naar huis te hardlopen.

Ik moest, net als de voorgaande zaterdag, alsnog een kleine omweg creëren om toch die 10 kilometers aan te kunnen tikken. Vlakbij huis kreeg ik het volgende bericht via mijn hardloop-app: “Goed gedaan! Je hebt 931 op je Nike schoenen afgelegd. De meeste fabrikanten raden aan om je hardloopschoenen na 500-800 kilometer te vervangen om blessures te helpen voorkomen. Misschien is dit een goed moment om jezelf met een nieuw paar te belonen.”

Thuis ben ik meteen onder de douche gaan staan en heb de regen en het zweet van me afgespoeld. Misschien dat ik vanmiddag nog even naar het centrum ga. Wanneer in een van de hardloopwinkels nieuwe hardloopschoenen in de aanbieding zijn, was dit rondje het laatste op mijn oude Nike Air Zoom Pegasus 34 hardloopschoenen.

Run 18.
Start: 07:49 uur.
Afstand: 10,02 kilometer.
Tijd: 0:48:49 uur.
Tempo: 04:52 per kilometer.
Calorieën: 1.008 cal.

img_1917

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: