DRAY BOSMA

Be happy.

Ik ben vandaag extra vroeg opgestaan om tijdens mijn hardlooprondje het ontwaken van Parijs mee te maken. De straatverlichting brandt nog wanneer ik het hotel uitloop, en het is mistig. Hierdoor ontstaat er een geheimzinnige sfeer in de Franse hoofdstad. Ik start de hardloop-app om mijn nieuwe iPhone en loop richting de Seine.

Ik heb het plan om vanuit het hotel aan Rue de Maubeuge naar de Eiffeltoren te lopen. En weer terug. Op mijn gevoel loop ik naar L’Opéra. De vuilnismannen zijn druk met het legen van de volle containers en ik spring over enkele zwervers die onder karton op het trottoir liggen. Wanneer ik bij Opera Garnier aankom, loop ik naar het zuiden, richting Place de la Concorde.

Tenminste dat denk ik. Het duur even voordat ik daar aankom. Wanneer ik op mijn iPhone via de navigatie wil kijken waar ik ben, herken ik het gebouw waar ik tegenover sta. Het is het Louvre. Ik vloek binnensmonds, omdat ik nu met een omweg naar de Eiffeltoren mag hardlopen. Ik ren over het pleintje voor het museum en schiet snel een foto van de glazen piramide in de verte.

Eindelijk ben ik aangekomen bij de Seine. Door de mist kan ik niet veel van de omgeving zien. Zo zie ik bij Place de la Concorde het einde van het plein niet. Ik ga door naar het westen. Het hardlopen gaat lekker. Ik loop niet heel snel, dat komt vooral doordat het wegdek veel oneffenheden kent, en ondertussen ben ik op zoek naar mijn referentiepunt. Deze zie ik eindelijke wanneer ik er 100 meter vanaf loop.

Rechts van mij herken ik het Trocadéro en aan de overkant van de brug staat de Eiffeltoren in de mist op mij te wachten. Hoe vaak ik ook in Parijs kom, het hoge gebouw dat in 1889 werd geopend, maakt op mij altijd een imposante indruk. Ook nu, wanneer ik alleen de grote poten van de toren kan zien. Ik pauzeer mijn hardloop-app en neem een paar foto’s.

Ik verbaas me enigszins over de glazen omheining die de omgeving rondom de toren insluiten, maar veiligheid voor alles. Ik heb het wel gezien en besluit de toren later op de dag nogmaals te bezoeken. Ik ren in een vlot tempo langs de Seine terug naar het negende arrondissement waar mijn hotel is. Via Place de la Concorde en Boulevard des Capucines weet ik de weg naar het hotel. Lichtelijk moe, maar voldaan loop ik met een vrolijke ‘Bonjour’ langs de receptie van het hotel.

Run 22.
Start: 06:02 uur.
Afstand: 10,72 kilometer.
Tijd: 0:53:59 uur.
Tempo: 05:02 per kilometer.
Calorieën: 1.185 cal.

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: