DRAY BOSMA

Be happy.

 Almere. Het is zondagochtend, nog net geen 7 uur. De straten zijn nat en verlaten en in het centrum loopt Peter, een blonde jongen van begin 20, alleen over de Grote Markt, een groot plein in het centrum van Almere-Stad. Hij heeft een langwerpig litteken bij zijn rechter wenkbrauw. Het maakt zijn uiterlijk hierdoor alleen maar meer interessant. Gedachteloos steekt hij schuin over het plein, richting Stedenwijk. De klinkers en de terrassen op het plein zijn nat van een flinke regenbui. Het was een soort van reünie voor het oppervlak in Almere en het water, want nog geen 50 jaar geleden bevond deze plek zich op de bodem van het IJsselmeer.

Het meubilair van de terrassen worden door lange staalkabels bij elkaar gehouden. Het zal niemand lukken om een van de zithoeken van ruim 3- bij 3 meter breed mee te nemen. De regenplassen op de terrastafels en de natte stoelen schrikken eerder af dan dat ze uitnodigend voorbijgangers lokken. Toch zal vanmiddag, wanneer de obers en serveersters het water hebben afgenomen, het terras vol met terrasgasten zitten. Het belooft vandaag mooi weer te worden.

De blonde man heeft inmiddels het centrum van Almere verlaten. Via de Korte Promenade loopt hij nu over het Deventerpad richting zijn huis. Thuis zal hij niemand aantreffen, want zijn vader heeft dienst en zal pas vanmiddag thuiskomen en zijn bed induiken. Zijn moeder heeft hij al jaren niet mee gezien. Het idee doet hem niets meer. Met een glimlach op zijn gezicht geniet hij van het idee dat hij straks eerst de frituurpan aanzet om wat te gaan snacken. Hij heeft enorme trek in een vette hap.

Wanneer Peter thuiskomt en de voordeur wilt open, wordt deze al geopend door zijn vader. Deze voelde zich vanmorgen grieperig en was eerder naar huis vertrokken. ‘Wie is hij dan?’ vraagt zijn vader, en knikt kort het hoofd. Wanneer Peter zich omdraait ziet hij bij het tuinhek een man in een lange zwarte lange jas staan. Het magere, bleke gezicht verstopt in de opgetrokken kraag. De harde ogen kijken niet meer broeierig als zonet. Nog voordat Peter kan reageren draait de man zich om en rent er vandoor.

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: