DRAY BOSMA

Be happy.

Het laatste weekend van november, tijd voor ons om hier thuis de kerstspullen van zolder te halen en de inboedel op te tutten. Lichtjes, boom en ballen. Kerst 2016. Het weer buiten werkt prima mee: koude wind vanuit het Noord-Oosten. Dat geeft toch een extra dimensie aan het ‘decembergevoel’.

Met koude, rode neuzen kunnen we thuiskomen van het boodschappen doen. Verkleumd van de kou, en weer warm worden bij de haard van het vuur en de warme chocomel. Terwijl de kerstlichtjes de boom oplichten, pruttelt de erwtensoep op het vuur. Zelf gemaakt, met uitgebakken spekjes, draadjesvlees en nog meer geheime ingrediënten. Echte winterkost. De tijd van shorts en teenslippers liggen dit jaar nu echt achter de rug.

Het laatste Harry Potter-boek ‘Het Vervloekte Kind’ ligt op me te wachten om verder gelezen te worden. Ik heb er geen haast bij, want eenmaal uitgelezen dan is het Potter-verhaal ook echt uit. Misschien kan ik in de loop van de dag de film ‘A Wonderful Life’ opzetten. Als je moeite had om in de decembersfeer kan komen, dan zal je dat je nu zeker wel lukken. Misschien straks nog even snel onder de hoogtezon. De winter is leuk, maar ik heb heimwee naar de afgelopen zomermaanden, en verlang nu al naar de zomer van volgend jaar.

Categorieën: Read

Een gedachte over “Winterweer

  1. Urspo schreef:

    we still have the windows open; it got to 27C yesterday. My winter clothes come out in January.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: