DRAY BOSMA

Be happy.

Onderstaand blogbericht schreef ik in oktober 2006. Als een countdown naar mijn 40e verjaardag. Aangezien recyclen nooit verveeld en ik binnenkort 50 jaar oud ben, herhaal ik een herinnering aan het jaar 1990. Ook alweer ruim een kwart eeuw geleden.

In 1990 doe ik het examen WordPerfect 5.1, want computers en het tekstverwerken zijn in 1990 nog de toekomst. Ik slaag voor dit examen met voldoendes, waarvan ik voor proza een 10 kreeg. De zomer van 1990  is extreem warm en in mijn vakantie ga ik iedere dag naar het strand van Den Helder. Na deze zomer ben ik nooit meer echt melkflessenwit geworden. Dit jaar is ook het laatste jaar dat ik een date heb met iemand van het vrouwelijk geslacht. Ze heet Arlene en haar jongere zus staat hieronder op de foto. Deze foto is genomen tijdens een nachtvolleybalwedstrijd op het strand in Den Helder. Ik ben er die nacht alleen voor de morele support. Het sporten moet ik dan nog ontdekken. Ik zit links op de foto, in het roze shirt.

1990 is het jaar van het vallen van de muur en de opkomst van toeristen die naar Berlijn afreizen om een stukje muur in het bezit te hebben. Nelson Mandela komt op 11 februari vrij en in augustus valt Irak Koeweit binnen. De eerste McDonald’s in Moskou wordt geopend en dit jaar verschijnen voor het eerst in Nederland, vlakbij Hoofddorp, de wereldberoemde graancirkels. Willy van der Steen laat Suske & Wiske als weesjes achter en Lech Walesa werkt zich op als president van Polen.

In 1990 luister ik vooral naar Motown, The Supremes (met of zonder Diana Ross) en Marvin Gaye in het bijzonder. Het cassettebandje van Marvin Gay’s album ‘What’s Going On’ speel ik deze zomer zo vaak af dat deze letterlijk, dus echt, kapot gaat. De grootste hit dit jaar is Nothing Compares 2U van Sinead O’Connor en op televisie kijk ik vooral naar de nieuwe programma’s als Twin Peaks, The Simpsons en Tien voor Taal. De zender TV10 blijkt al snel een mislukking en RTL-Veronique gaat over in RTL4. Commerciële televisie lijkt zich toch te vestigen in Nederland. 

 

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: