DRAY BOSMA

Be happy.

Barry heeft een hekel aan boodschappen doen. Het vindt het een noodzakelijk kwaad en ondanks alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, vertikt hij het om boodschappen thuis te laten bezorgen. Hij weet ervan: In deze tijd kun je de boodschappen tot in de keuken laten bezorgen, maar Barry wil gewoon af en toe het huis uit. Noem het een vorm van masochisme. Hij wil kunnen mopperen dat hij helemaal door de regen moet voor nieuw toiletpapier, wijn en andere noodzakelijke dingen.

Zo ook vandaag. Barry is niet helemaal in zijn nopjes in de supermarkt waar hij is. Dankzij een verbouwing in zijn eigen buurtsuper, wordt hij verplicht zijn boodschappen in een andere woonwijk te doen. Na enig speurwerk heeft hij de artikelen van zijn boodschappenlijstje gevonden. Tevreden loopt hij richting de kassa’s en sluit aan bij de kortste rij. Hij is verrast. In plaats van een mevrouw zit er een jongen achter de kassa, en die jongen kent hij van gezicht. En het gezicht niet alleen.

Deze jongen kent hij van Grindr. Een dating-app voor mannen die geïnteresseerd zijn in  mannen, die ook geïnteresseerd zijn mannen. Hij herkent de jongen aan zijn lichtblauwe ogen. Ik weet zijn naam niet maar online is hij bekend als JustMe. Een paar dagen geleden had de jongen Barry aangesproken op de app. Hij was verbaasd, want een veertigplusser als hij bleek nog interessant voor een jongen van net twintig jaar. Ze hadden een kort, leuk gesprek. Plagend zond de jongen nadat Barry zei dat hij de chat ging beëindigen, snel een foto. Daarop stond hij in zijn onderbroek. Het zag er prima uit, maar verder niets bijzonders. Gewoon het tengere lichaam van een twintigjarige man.

Wanneer Barry’s boodschappen op de band staan, herkent ook de jongen achter de kassa hem. Barry wil hem niet in verlegenheid brengen en doet zich voor als een doorsnee klant. Wanneer JustMe zijn boodschappen langs de scanner haalt, groet hij verlegen. Barry groet hem vriendelijk terug en doe alsof hij die foto nooit heeft ontvangen. Nadat hij alle boodschappen heeft afgerekend wenst de jongen hem, met een rood aangelopen gezicht, een fijne dag toe. Barry wenst hem hetzelfde toe. Glimlachend doet hij de betaalde boodschappen in zijn tas.

Barry loopt naar buiten en doet de boodschappentas in de kofferbak van zijn Fiat 500. Wanneer hij wegrijdt ziet hij JustMe om de hoek de supermarkt uitlopen. Hij staat tegen een muur, steekt een sigaret op en inhaleert de rook in. Na een paar seconden blaast hij de rook weer uit. Wanneer Barry van het parkeerterrein afrijdt steekt de jongen zijn hand op. Er wordt terug gezwaaid en JustMe lacht breeduit. Onderweg zucht Barry: Mensen kunnen blijkbaar alleen nog maar digitaal met elkaar communiceren.

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: