DRAY BOSMA

Be happy.

Nadat ik bijna 400 kilometers op mijn oude oranje/roze hardloopschoenen had hardgelopen vond ik dat ik nieuwe hardloopschoenen mocht aanschaffen. Niet omdat mijn vorige Nike©schoenen versleten waren, maar ik vond ze een beetje lomp. Mijn ervaring was dat ik er niet lekker mee kon wegrennen, en van mijn kant was er ook weinig affectie voor deze schoenen. Voor hardloopschoenen vind ik dat je dat wel een beetje moet hebben. Dus op zoek naar een nieuw paar.

Maar wat te kiezen? Ik ben jarenlang liefhebber van de Nike Pegasus hardloopschoenen geweest, maar een paar jaar geleden kwamen er een paar aanpassingen aan het model, waardoor het hardloopplezier in deze schoenen voor mij iets minder werd. De hakken van de schoenen liepen uit in een punt en de hielen vond ik te hard en te hoog. Lang verhaal, kort; ik was toe aan een ander model. Na veel omzwervingen van verschillende hardloopschoenen van het voor mijn geliefde sportmerk, ontdekte ik laatst de Nike Pegasus Trail-schoen.

Bold running, meet bold footwear. The brightly coloured Nike Pegasus Trail 2 ramps up the energy as you ramp up your miles. Versatile enough for everyday training, it features an ideal fit for multiple levels of experience.

Zo brengt Nike haar nieuwe hardloopschoenen aan de man/vrouw. De Nike Pegasus Trail 2 zijn neutrale trailschoenen. De Pegasus Trail 2 is de opvolger van de Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail. De schoenen zijn ontworpen voor het lopen van lange afstanden over trails of voor je dagelijkse run door het bos en de duinen, en aangezien de bestrating in Almere in het algemeen vaak doet denken aan diverse survivalparcours, vind ik het niet erg om met deze schoenen in de stad te hardlopen.

Inmiddels loop ik een week op deze hardloopschoenen en tot nu toe ben ik zeer tevreden. Waar ik eerst angst had dat de zool van de trailschoen niet lekker op het asfalt loopt, valt dit enorm mee. Een rondje hardlopen off-road kan ook uit alleen rotspaden bestaan. De lage hiel van de schoen is voor mij een groot voordeel en dankzij de optimale grip c.q. versteviging te midden van de voet geeft dit een zeer stabiel gevoel bij het hardlopen. Vooral op de onverharde paden. Tot nu toe ben ik zeer tevreden met de Nike Pegasus Trail 2.

3 gedachtes over “Pegasus Trail 2

  1. Urspo schreef:

    I would like to try running but I do not have proper shoes.

    Like

  2. Pingback: Nieuw | DRAY BOSMA

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: