DRAY BOSMA

Be happy.

Meneer Barend zit een beetje chagrijnig op een houten bankje in de wachtruimte van het gezondheidscentrum. Samen met andere stadsgenoten die om een of andere reden, of juist om precies dezelfde reden, een bezoek aan de huisarts nodig vinden. Hij heeft het wachten nooit bovenaan een lijst van ‘dingen-die-ik-graag-doe’ willen plaatsen.

De mevrouw links van meneer Barend hoest wel heel veel. Het lijkt niet meer met een smeersel weg te hoesten, en de ontsteking aan het oor bij de man rechts van hem lijkt meneer Barend iets te besmettelijk.

Voorzichtig schuift hij iets naar links zijn billen over het bankje, maar let op dat hij niet te dicht in de buurt van de mevrouw met de aanhoudende hoest zit.

Hij probeert de adem in te houden, in deze ruimte gevuld met ziektekiemen en ander groots microscopisch kwaad. De afspraken lopen uit en met een gesloten mond ademt meneer Barend verder door zijn neus.

Na een half uur wachten mag hij naar de behandelkamer en neemt uiteindelijk plaats tegenover de huisarts. De ruimte is klein en de arts is nog druk achter de computer. Het bezoek van de voorganger van meneer Barend aan het afronden. Hij zit niet meer lekker tegenover de arts. De ziektekiemen van zijn voorganger hebben een spoor op de warme zitting achtergelaten. Of wellicht had deze bezoeker alleen last van een blessure. Die gedachte verzacht de ellendige kwelling van meneer Barend.

Aanhoudende koorts en pijn in zijn lichaam zijn de reden van zijn bezoek. Meneer Barend had er geen zin meer in om langer door te kwakkelen.

Na een korte overhoring over de klachten, luistert de dokter naar de longen van meneer Barend. De conclusie is dat er geen sprake is van een longontsteking. Het is zeer waarschijnlijk maar een luchtweginfectie.

Gelukkig!, denkt meneer Barend. Hij staat op, geeft de dokter een hand en zegt dank voor het genoegzame onderzoek.

Lopend door de wachtruimte kan hij niet wachten om weer buiten te staan. Om de gezonde stadslucht via zijn geïnfecteerde luchtwegen te inhaleren.

Buiten stapt meneer Barend op zijn fiets. Hij voelt zich stukken beter.

Een gedachte over “Beter

  1. Urspo schreef:

    It’s nice to know people still feel better for seeing their doctor.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: