DRAY BOSMA

Be happy.

Mousserende wijn staat bekend om zijn feestelijke karakter en wordt vaak geassocieerd met bijzondere gelegenheden. Maar wat als je geen alcohol drinkt? Dan kan de keuze voor een non-alcoholische optie nogal beperkt zijn. Gelukkig zijn er steeds meer alcoholvrije mousserende wijnen op de markt die net zo feestelijk zijn als hun tegenhangers met alcohol.

Toch zal niet iedereen even enthousiast zijn over alcoholvrije mousserende wijn. Sommige wijnliefhebbers zien het drinken van wijn zonder alcohol als een soort vloeken in de kerk. Immers, wijn wordt gemaakt van druiven en als er geen alcohol in zit, kan dat toch eigenlijk geen echte wijn zijn?

Maar aan de andere kant, is het niet fantastisch dat mensen die om welke reden dan ook geen alcohol willen of kunnen drinken, toch kunnen genieten van het feestelijke karakter van mousserende wijnen? En hoe zit het met mensen die gewoon geen fan zijn van de smaak van alcohol? Voor hen kan een alcoholvrije mousserende wijn juist de perfecte keuze zijn.

Kortom, laten we niet te snel oordelen over de keuzes van anderen als het gaat om non-alcoholische dranken. Als we allemaal wat meer openstaan voor nieuwe smaken en producten, dan kan de wereld van non-alcoholische mousserende wijnen nog weleens flink groeien en kunnen we binnenkort allemaal proosten op een gezondere en meer diverse feestcultuur!

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: