DRAY BOSMA

Be happy.

Het vorige stukje tekst van afgelopen zaterdag kunt u zien als een gastblog die onder mijn naam een paar regels tekst heeft geschreven over alcholvrije drankjes. In werkelijkheid was het een gegeneerde tekst via een ChatGPT, de kunstmatig intelligente chatbot die met de door mij gegeven opdracht ‘schrijf iets leuks over alcohovrije drank’ de geplaatse tekst naar boven bracht.


Het idee is leuk en misschien aantrekkelijk, maar kunstmatige intelligentie kan pas met een mening komen wanneer er ervaring over is gedaan, en ik ben van mening (weet bijna zeker) dat een chatbot nooit ervaring met alcoholvrije drank heeft gehad. Laat staan ooit iets genuttigd te hebben. Natuurlijk zullen diverse instructies en vervolgstappen een algoritme kunnen helpen met een mening of zelfs een betoog te kunnen houden, maar het is nooit een ervaring uit eerste hand. Het blijft een aanname. Denk ik.

Categorieën: Read

Een gedachte over “Hypothese

  1. Urspo schreef:

    I wouldn’t know; Google translation did OK either way.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: